V aprilu 2020 smo se srečali na petih brezplačnih webinarjih, ki so bili uvod v tečaj Z Affinity Designerjem do lepote oblik 4/4:

Webinar 1, ponedeljek, 6. april 2020

Instalacija programa

V prvem webinarju smo najprej pogledali, kako si namestimo brezplačno različico programa Affinity Designer v okolju Windows. Na enak način si namestimo tudi Affinity Publisher in Affinity Photo.

Drugi video je povzetek webinarja, ker se le-ta žal ni posnel. 🙂(Jutri bo že bolje.) V njem prikažem, kako program, ko si ga namestimo, izgleda. Izdelali smo tudi prvo grafiko. Vabljeni k ogledu in jutri na nov webinar.

Webinar 2, torek, 7. april 2020

Delo z oblikami

Drugi webinar je uspel in tudi posnetek je na voljo. Tokrat smo pogledali osnove risanja oblik v Affinity Designer-ju ter odgovorili na nekaj vprašanj. Ali lahko Affinity nadomesti Adobe? Da in ne − odvisno od tega, kaj si od programov želimo. Hvala vsem za sodelovanje in vprašanja − to mi veliko pomeni.

Webinar 3, sreda, 8. april 2020

Izdelava privlačne Facebook naslovke

V tretjem webinarju smo izdelali naslovno sliko za Facebook in pri tem upoštevali obrobe na način, da bo dobro berljiva tudi na ogledu preko telefona.

Webinar 4, četrtek, 9. april 2020

Izdelajmo animirano GIF sliko

Četrti webinar je bil namenjen GIF animiranim slikam, ki so krasne za uporabo v viralnih objavah in nam ponujajo neomejene možnosti kreativnosti. V samem Affinity Designer-ju zaenkrat ni možnosti neposredne izdelave animacije, lahko pa z njim ustvarimo slikovite sekvence, ki jih animiramo z online brezplačnim programom. Menim pa, da bo v prihodnosti Affinity ponudil tudi to.

Webinar 5, petek, 10. april 2020

Kako oblikovati besedilo

Zadnji video v seriji webinarjev prikaže možnosti oblikovanja besedila. V videu je tudi povabilo za včlanitev v enomesečni program Z Affinity Designerjem do lepote oblik 4/4 (maj 2020).


Povabilo v program:

Z Affinity Designerjem do lepote oblik 4/4

Webinarji te bodo uvedli v osnovo uporabe programa Affinity Designer, ki je bil v času korona virusa brezplačen za uporabo (90 dni). Res se je izplačalo izkoristiti čas za učenje nove veščine, ki ti pomagajo dvigniti sebe, svoj hobi ali svoj posel dvigniti na nov nivo. To je bila res izvrstna priložnost za poglabljanje znanja, in takšne verjetno dolgo več ne bo! Vesela novica: trenutno je do 20. junija 2020 Affinity na voljo po polovični ceni.

V tem času si lahko z nekaj vloženega truda in časa pripraviš zalogo svojih lepih in tebi na kožo pisanih grafik. Jaz ti bom pri tem opora in mentorica.

Pripravila sem 4-tedenski program, v katerem te popeljem od začetnih do naprednih korakov do novega znanja.

Program je potekal 4 tedne, 4 dni na teden, začeli smo 4. maja. Ponedeljki, torki in srede so bili rezervirani za usvajanje novega znanja preko videov, četrtki so bili prosti oz. namenjeni utrjevanju znanja in domači nalogi, ob petkih pa smo se dobili v živo, bila sem na voljo za mentoriranje in odgovarjanje na vprašanja v živo.

Vstopna investicija v obilo novega znanja je bila 44 evrov (veljala je do konca izvajanja tečaja) in tvoj čas. Z vsakim klikom, ki ga narediš sam/a (kar 4 tedne sem bila in sem še lahko s teboj na tej poti), bo tvoje znanje pridobilo na vrednosti. Redna investicija v tečaj znaša 69 €.

Kdo sem?

Sem Lidija Smolar, arhitektka in grafična oblikovalka s skoraj dvema desetletjema klikovnih delovnih izkušenj. Za sabo imam nebroj oblikovanih in natisnjenih tiskovin, nešteto retuširanih, izrezanih fotografij in fotomontaž, ničkoliko urejenih in oblikovanih besedil, pa tudi marsikakšno prebedeno noč in izrabljen računalnik. Učila sem se sama, ker takrat, ko sem začela, so nove tehnologije šele nastajale, učiteljev ni bilo in smo prav vse morali izumiti sami; največkrat smo se učili na včasih zelo dragih lastnih napakah. Priporočam ti, da ne ubereš takšne poti, ker ti danes tega ni treba. S tabo bom jaz in ti bom lahko pokazala lahkotno pot do lepih rezultatov. Kako je najbolje iti na res visoko goro? Z vodnikom, seveda. Naj bom jaz tvoja vodnica.

Program zajema:

  • 20 video posnetkov, ki sem jih objavila vsak ponedeljek, torek in sredo od 4. do 31. maja 2020),
  • tedensko domačo nalogo z rešitvami 1-krat tedensko (ob četrtkih od 4. do 31. maja 2020),
  • mentorsko podporo 1-krat tedensko na webinarju v živo (ob petkih od 4. do 31. maja 2020).

Kako se prijaviš?

Tvoja prijava je veljavna z nakazilom 69 evrov na TRR št.: SI56 0510 0801 2122 664, BIC koda: ABANSI2XXXX. Namen: ADVA, Sklic: 00 444-2020. Investicija zaradi narave izvedbe programa ni vračljiva.

Če potrebuješ račun na podjetje, mi to sporoči na e-naslov: info@lepotaoblike.si. Za kakršnekoli informacije me lahko pokličeš na 041 797 595.

Lidija Smolar