Prof. Srdan V. Bavdek
Foto: Zlatko Golob

Poleg vsebinskega sporočila besedila je pomembna njegova oblikovna skladnost. Pomoč Lidije Smolar mi je omogočila, da sem bil s končnim izdelkom zadovoljen. Naj omenim vsaj tri objave: knjižico o učinkovinah v vrtninah, zbornik znanstvenih razprav o dr. Janezu Bleiweisu – očetu slovenskega naroda ob 200-letnici njegovega rojstva in znanstveno razpravo o posebnostih lobanjskih kosti sive čaplje v področju očesnih votlin. Pri slednjem je bila odločilna vrhunska priprava slikovnega gradiva. Gospo Lidijo odlikuje zanesljiva profesionalnost, a tudi dar za lepoto oblikovanja. Zna prisluhniti razlagi o sporočilnosti besedila in se prilagoditi njegovi specifičnosti. Sodelovanje z njo vodi k zanesljivemu uspehu načrtovane naloge, pri tem pa nastajajo tudi dragocene izkušnje, ki krepijo piščevo samozavest, pomembno za nadaljnje prizadevanje.

Srdan V. Bavdekzaslužni profesor Univerze v Ljubljani

Božidar A. Kolerič, BeartAngel
Foto: Manca Juvan

Lidija je zame oblikovala kar nekaj stvari, z vsemi sem izjemno zadovoljen. Izpostavil bi glasbeni projekt, za katerega je oblikovala celostno podobo, od oblikovanjem ovitka, ploščka,  knjižice do vabila, plakata itd. Prav tako je oblikovala brošure BeArtAngel s predstavitvijo mojih likovnih del in s tem bistveno pripomogla k prepoznavnosti tega dela mojega ustvarjanja doma in v tujini. Bistveno pa je tudi pripomogla k nastanku naše spletne strani in celostni podobi za izdelke VitaJuwel, ki smo jih uspešno predstavili na slovenskem in hrvaškem trgu.  Z izjemnim občutkom in izvrstno komunikacijo med samim delovnim procesom je opravila delo, ki je vsekakor zadovoljilo oz. preseglo moja pričakovanja.

Lidijo z veseljem priporočam vsem, ki dobro veste kako pomembna je lepota oblike in s tem vsebine, ki jo želite predstaviti in v tem ohraniti svoje občutke in želje. Vsekakor velja prisluhniti Lidijinim subtilnim, nevsiljivim in izjemno kreativnim idejam, ki bodo pozitivno vplivale na končni rezultat – garantirano odličen.

Božidar A. Kolerič

www.beartangel.si

www.zivikristal.com

Foto: Luka Rojnik

Lidija nekoč: topla, iskrena, čuteča in zanesljiva prijateljica prodornih misli s pronicljivimi sposobnostimi kritičnega mišljenja.

Lidija danes: vse to in še mnogo več. Predvsem pa strokovna svetovalka, ki mi zna prebrati nedovršene misli, katere skušam sestaviti v kreativno podobo. Tako prefinjeno jih zna izpopolniti, da ji povsem zaupam, ko ji prepustim na pol narejeni izdelek ali zgolj idejo.

Vedno znova se nanjo obračam, ker:

  • ima izjemen čut za estetiko,
  • zna združiti znanost z umetnostjo,
  • je časovno orientirana,
  • … pa vendar vedno malo pred časom.

Če ste vse to (lahko) prebrali, potem je pred vami dokaz, da ni cenzurirala mojega prispevka. Lidija namreč ne mara hvalospevov. Brezpogojno pa pušča človeku osebno svobodo razmišljanja in čutenja. In ravno zato jo najbolj priporočam.

Tanja Pogorevc Novak, prof. lik. umet.

www.facebook.com/bohkovkotek

 

Foto: Jerneja Golob

Po poklicu sem glasbenica in vsako leto potrebujem nekaj ličnih vabil, plakatov, vizitk … Sama sem mnenja, da je zelo pomembno, s kakšnim izgledom vabimo občinstvo na kulturne in druge prireditve, saj lepota oblike jasno izraža naš okvirni “izgled”. Razlog, da se pri oblikovanju tiskovin vedno znova obračam na Lidijo, je predvsem ta, da zna dobro prisluhniti stranki in posledično svoje ideje umešča v oblikovanje do te mere, da so kompatibilne z idejami stranke. Ne oblikuje zgolj na papirju, pač pa se pri iskanju idej osredotoča na celostni življenjski pogled naročnika. Lidija Smolar je izredno profesionalna, obenem pa do vseh ljudi dostopna oseba. Komunikacija z njo je jasna, iskrena in predvsem umirjena. Delo je vedno profesionalno opravljeno, zato ji bom tudi v prihodnje z veseljem zaupala svojo tiskovno podobo.

Barbara Mirkac, prof. glasbe

www.za-sled.si